Webinars Nieuws overzicht

webinar " Geprikkeld? "

webinar " Geprikkeld? "

WEBINAR

“ Geprikkeld? ”

Deze reeks van 3 opleidingen richt zich op iedereen die betrokken is bij de zorg. Voor beleidsmakers en teambegeleiders zijn er praktische handvaten om bv. de omgeving in te richten en aan te passen. Voor hulpverleners op de werkvloer worden er zowel voor verpleegkundigen, ergotherapeuten, kinesisten en andere zorgmedewerkers heel wat tips en tricks meegegeven.

De verwerking van prikkels:

We vertrekken vanuit de theorie van de sensorische integratie. Samen zoeken we naar wat kan bijdragen tot een prikkelvriendelijke omgeving en welke materialen ons kunnen helpen om een sensorisch waardevolle omgeving te creëren. Een omgeving met voldoende uitdagingen bij onderprikkeling, maar ook een aangepaste omgeving om bij overprikkeling tot prikkelbalans te komen. Natuurlijk blijft het niet bij een theoretische uitleg maar linken we dit aan de inrichting van de omgeving en bespreking van materialen.

Wil je deelnemen?

Schrijf je hier in.

Rusten en bewegen in een veilige omgeving:

Hoe organiseer je een duidelijke omgeving en geef je iemand invloed op zijn eigen omgeving? Wat is het belang van bewegen in het voorkomen van valincidenten? Hoe creëer je een veilige slaapomgeving en hoe kan technologie je hierbij van dienst zijn?

Wil je deelnemen?

Schrijf je hier in.

Ben je bezig?

Wat was er te doen vandaag? Een vraag die we vaak krijgen van familie en mantelzorgers. Maar wat is een zinvolle activiteit? Hoe maak je de omgeving interessant en uitnodigend om tot activiteit te komen. Welke activiteiten zijn betekenisvol en welk materiaal kan  hierbij helpen.

Wil je deelnemen?

Schrijf je hier in.